MEDEMBLIK – In Amerika maken ze ‘m alleen met kaas. Wij maken het nog lekkerder met prei en ham!

Ingrediënten
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
- 400 ml halfvolle melk
- 1 tl gedroogde nootmuskaat
- 1 mespunt zout
- 300 g minipenne tradizionali
- 400 g gesneden prei
- 200 g gerookte achterham
- 400 g broccolirijst
- 175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Instructies
- Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.
- Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg in de laatste minuut de prei toe. Snijd ondertussen de ham in reepjes. Doe de broccolirijst in een zeef en giet de pasta en prei erboven af. Schep de pasta, prei, broccoli, ham en geraspte kaas door de saus en verwarm nog even. Serveer direct.
Bron: Albert Heijn
Reageer