Menu – Gehaktspiesen met champignoncaesarsalade
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 boterhammen (liefst een paar dagen oud)
- olijfolie
- 400 g extra mager runder-gehakt
- 3 el fijngehakte gemengde kruiden (bijv. rozemarijn, tijm en peterselie)
- 6 ansjovisfilets
- 250 g champignons
- 1 grote krop ijsbergsla
- 100 ml caesar-dressing
- 50 g (carpaccio)kaassnippers
- Extra: 4 (liefst platte) spiesen
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd van de boterhammen stukjes van ca. 3 cm.
- Bedruppel een bakplaat met 2 el olijfolie en wentel de stukjes brood erdoor. Verdeel ze over de bakplaat en laat de croutons in de oven lichtbruin en knapperig worden, ca. 15 minuten.
- Laten afkoelen.
- Meng het gehakt met de gemengde kruiden, 1½ tl gemalen peper en 1 tl zout.
- Kneed het gehakt ca. 5 minuten. Vorm er 4 lange “worstjes van”. Rijg ze aan de spiesen.
- Snijd de ansjovisfilets in de lengte doormidden.
- Snijd grote champignons in vieren, laat kleintje heel.
- Verhit 1 el olijfolie en bak hierin de champignons 3 minuten op een hoog vuur.
- Snijd de sla in reepjes en meng vlak voor het eten in een grote kom met de dressing.
- Verdeel de ansjovis, champignons, croutons en kaas erover.
- Grill ondertussen de spiesen in een hete grillpan rondom bruin en gaar, ca. 8 minuten.
- Verdeel de sla over 4 borden en leg de spiesen erbij. Lekker met warm brood of gepofte aardappelen.
Reageer