MEDEMBLIK – Jean Pierre Karssen van Med trattoria in Medemblik heeft de strijd om ‘Het lekkerste broodje van Nederland’ in de categorie Horeca gewonnen. Tijdens de Horecava die op dit moment wordt gehouden in de Amsterdamse RAI.
Het broodje dat Jean Pierre Karssen de jury voorschotelde is een broodje voorzien van tomatentapenade met buikspekrollade van het livarvarken met daarbij gestoofde broccoli,perenmorsterd en gedroogde pancetta. De jury kon na de smaaktest niet anders concluderen dat dit broodje genaamd de ‘Rotolare straito’ onbetwist de absolute nummer één was.
‘Ongelofelijk mooie creaties werden voorgeschoteld. Passie voor het vak straalden alle deelnemers uit en ook vanuit KHN onderstrepen we het belang van deze mooie vakwedstrijden’, zegt jurylid Jos van der Vegt, vice-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland tegen Missethoreca.
Geheim
Wat is het geheim van de ‘rotolare striato’? “Het klinkt afgezaagd, maar toch de liefde voor het vak.” Wie het broodje wil komen proeven kan dat vanaf 17 februari doen in Medemblik, dan gaat het restaurant weer open, zegt Karssen.
Aan de verkiezing, georganiseerd door stichting De Lekkerste Wedstrijden, deden twintig finalisten mee. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en medewerkers van horecabedrijven. Karssen hield creaties van Diks authentiek culinair uit Harreveld en Lunchroom Nagelkerke uit Oudenbosch achter zich.